Ehok logo
Penzcover

FELHÍVÁS 2018/2019 I. FÉLÉVES JUTTATÁSOKRA: rendszeres szociális támogatás, helyi közlekedési bérlet, elsőéves hallgatók kollégiumi felvétele

Kedves Hallgatók!


Szociális alapú juttatásoknak nevezzük azon támogatásokat, melyeket egy adott hallgató szociális helyzete alapján kell megállapítani. Ilyen támogatásnak minősül a rendszeres szociális ösztöndíj, a városi tanulóbérlet, valamint részben a kollégiumi elhelyezés is. Szociális alapú juttatásra azon hallgató jogosult, aki: teljes idejű felsőoktatási szakképzésben, alap- és mesterképzésben, illetve osztatlan képzésben vevő hallgató, valamint aki államilag támogatott képzési formában, vagy magyar állami (rész)ösztöndíjasként vesz részt, vagy tanulmányait államilag támogatott képzési formában kezdte meg és az adott szakon, szakképzésben megkezdett féléveinek száma alapján jogosult lenne államilag támogatott képzésben való részvételre. Mindháromra a Modulo elnevezésű elektronikus felületen kell leadni a pályázatokat. ( Modulo: https://modulo.etr.u-szeged.hu/Modulo2 ) A Moduloba Neptun-azonosítóval és jelszóval lehet belépni, melyeket regisztráció útján kapnak a hallgatók. ( Információ és regisztráció: http://www.u-szeged.hu/felvettek/neptun-regisztracio ) További tájékozatást az alábbi weboldalon találtok: https://www.u-szeged.hu/felvettek/elso-lepeseim 

Fontos, hogy jelen időszakban csak a frissen felvételt nyert hallgatók ( gólyák ) pályázhatnak ezen juttatásokra.


1.) Rendszeres szociális ösztöndíj

Rendszeres szociális ösztöndíjra azon államilag támogatott teljes idejű felsőoktatási szakképzésben, alap- és mesterképzésben, illetve osztatlan képzésben tanuló hallgatók pályázhatnak, akik rendelkeznek ( 2017. november 20. után benyújtott) általános szociális helyzetfelmérési adatlapon meghatározott szociális pontszámmal és nyújtottak be / csatoltak rendszeres szociális ösztöndíj kérelmi űrlapot a pályázati határidő lejártáig. ( A meghatározott pontszám a későbbiekben kerül át a csatolt űrlapokra. ) Az ösztöndíjat félévente öt hónapra nyerheti el egy hallgató, melynek összege 8000 és 14000 forint között mozog, valamint akik megfelelnek különböző előnyben részesítési kategóriának / kategóriáknak, 12000 és 24000 forintnak megfelelő ösztöndíjra jogosultak.

2.) Helyi közlekedési bérlet

Városi tanulóbérletre azon államilag támogatott teljes idejű felsőoktatási szakképzésben, alap- és mesterképzésben, illetve osztatlan képzésben tanuló hallgatók pályázhatnak, akik rendelkeznek ( 2017. november 20. után benyújtott) általános szociális helyzetfelmérési adatlapon meghatározott szociális pontszámmal és nyújtottak be / csatoltak városi tanulóbérlet kérelmi űrlapot a pályázati határidő lejártáig. ( A meghatározott pontszám a későbbiekben kerül át a csatolt űrlapokra. ) A helyi közlekedési bérletet félévente öt hónapra nyerheti el egy hallgató. A pályázat útján elnyertbérleteket a Hallgatói Szolgáltató Irodában van lehetőség átvenni a Hallgatói Szolgáltató Iroda által meghatározott időpontig. A pályázó hallgatók 90%-a részesül ilyen jellegű utazási támogatásban.

3.) Kollégiumi elhelyezés

Kollégiumi elhelyezésre azon államilag támogatott teljes idejű képzésben részt vevő hallgatók pályázhatnak, akik rendelkeznek ( 2017. november 20. után benyújtott ) lezárt, pontozott státuszú általános szociális helyzetfelmérési adatlappal, valamint nyújtottak be / csatoltak „Kollégiumi jelentkezés” kérelmi űrlapot a pályázati határidő lejártáig. A kollégiumi elhelyezés esetében a hallgatók tanulmányi teljesítésükre is kapnak pontot, így a kollégiumi felvételikor nem csak a hallgatók szociális helyzetét veszik figyelembe. Az SZTE-re frissen felvételt nyert hallgatók esetében a tanulmányi pont a felvételi pontból generálódik.
Szegeden nem csak egyetemi kollégiumokba nyerhetnek felvételt a hallgatók, mivel több Szakkollégium, illetve nem egyetemi kollégium is van. Ha valaki ezen szakkollégiumok vagy nem egyetemi kollégiumok egyikébe szeretne felvételt nyerni, úgy az adott kollégiumot szükséges felkeresnie. ( A Móra Ferenc Szakkollégiumba viszont szintén a Modulo felületén kell pályázatot leadni. ) Amennyiben egy adott hallgató kollégiumi jelentkezése elutasításra kerül, fellebbezést nyújthat be, melyet szintén a Moduloban kell intézni, egyetemi kollégiumok esetében. A fellebbezést a „Kollégiumi jelentkezés” űrlaphoz kell csatolni a döntést követően a meghatározott határidőig. A kollégiumi felvételi eljárásban az adott Kollégiumi Bizottság hoz döntést. A kollégiumi jelentkezés során lehetőség van akadálymentesített elhelyezés igénylésére is, melyhez igazolás feltöltése szükséges.

A kollégiumi kérelem benyújtási határideje:

2018július 2600:01-től, 2018augusztus 923:59-ig.

A rendszeres szociális támogatás, bérletigénylés benyújtási határideje:

2018július 2600:01-től 2018augusztus 923:59-ig.

Fontos!

Aki rendelkezik 2017. november 20. után beadott, lezárt pontozott helyzetfelmérési adatlappal, annak nem kötelező újat beadnia, elegendő ahhoz hozzácsatolni a kapcsolódó űrlapot / űrlapokat. Csatolt űrlapok nélkül, vagyis: (‘Rendszeres szociális ösztöndíj igénylés’, ‘Városi tanulóbérlet igénylés’, ‘Kollégiumi felvételi kérelem’) nélkül NEM LEHET SIKERES A PÁLYÁZAT!

Érdeklődni a jutter@ehok.u-szeged.hu email címen lehet!

Minden, a pályázattal kapcsolatos további információt megtaláltok az alábbi csatolmányokban:

NAGYON FONTOS INFORMÁCIÓK, KATTINTS RÁM!!!​

Modulo2 kitöltési útmutató

Keltezési kritériumok

Egyszerűsített igazoláslista

Gyakran Ismételt Kérdések

Egy főre jutó jövedelem számítása

Szubjektív pontrendszer

Pontrendszer

Igazoláslista

Rendszeres szociális ösztöndíj és városi tanulóbérlet pályázati kiírás

Kollégiumi elhelyezés - pályázati kiírás

Kollégiumi felvételi naptár